Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca 2016 (14:00)

    Młode ziemniaki dla malucha

Są tak pyszne, że nie potrzeba do nich wielu dodatków. Wystarczy je wyszorować pod bieżącą wodą i ugotować ze skórką.

Potem polać je świeżym masłem i koniecznie posypać młodym, zielonym koperkiem. Jeśli podamy je z kefirem lub jogurtem albo sadzonym jajkiem i sałatą, to mamy smaczne i pożywne danie na wiosenny obiad lub ciepłą kolację.

Reklama

Z ziemniaczków można też przyrządzić zapiekankę z warzywami lub, po obgotowaniu, upiec je w piekarniku i zaserwować np. z sosem jogurtowym.

Więcej na temat:młode ziemniaki | młode | ziemniaki

Zobacz również

  • Jeszcze niedawno mówiono, że dzieciom trzeba dostarczać dużo witamin C i A. Dziś to nieaktualne. Jak się okazuje, większość maluchów ma tych substancji pod dostatkiem, cierpi za to z powodu innych... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.